Oldalak

2017. január 25., szerda

Néhány ötlet, amit ki kellene próbálni, ha még keresztyénként nem tetted.

Nem az intelligenciánk vagy szónoki képességünk teszi a legnagyobb hatást az emberekre, hanem az önzetlen szeretet. Sokféle eszköz áll rendelkezésünkre az Ige hirdetésében. Ezen eszközök közül kétségkívül az internet a legerősebb,mégis, erre használják a legkevésbé. Az emberek szerte a világon böngészik az internetet. Közülük sokan az interneten élik életüket a „való világ” helyett.

Bár a keresztények jelenléte az interneten az utóbbi időkben valamivel általánosabb lett, ez még mindig csak azokra a weboldalakra és blogokra korlátozódik, amelyek eleve hívőkből állnak. Kevesen használják az internetet arra, hogy az Igét másokhoz is eljuttassák. A különböző vallási csoportok,eretnekek és az iszlám képviselői azonban nagyon is aktívak ilyen téren,ezeknek a csoportoknak a száma egyre nő.
Mi miért vagyunk olyan gyávák, irigyek, ítélkezők, vagy ki tudja kit mi tart vissza? Úgy gondolom, hogy aki élő keresztyénként nem használja az internetet, közösségi oldalakat arra, hogy hitét ott is megélje, jobb ha teljesen tartózkodik tőle. Mert ez is számon kéretik egyszer, hogy mire és hogyan használtuk…


Lehetőségek, ötletek a hogyanra:
·        Kedvelj és kövess önzetlenül és nagylelkűen jó és hasznos keresztyén FB oldalakat, személyeket, blogokat, weboldalakat.
·        Használd a közösségi oldalakat, ossz meg egy jó keresztyénkönyvet, amit éppen olvasol. Vagy miért ne ossz meg egy youtube videót erről,amit te készítesz?
·        Írj blogot vagy indíts egy youtube csatornát, ahol megosztod a bizonyságtételed arról, hogy mit tett Jézus az életedben.Válaszolhatsz a hitbeli kérdésekre is. Nem muszáj vitába is belemenni. Ha szépen énekelsz, oszd meg a felvételeket, amelyekben te is részt veszel.
·        Tölts fel keresztyén filmeket, zenét, tanítást a youtube, vimeo vagy más oldalakra. Kedveld a hasznos megosztásokat, más írásait, segít,hogy szélesebb körben nyerjenek belőle. A vitára okot adó, provokatív anyagokat jobb, ha kerülöd, kivéve ha határozott és megalapozott álláspontot tudsz kifejteni és meg is tudod védeni.
·        Ossz meg keresztyénweboldalakat közvetítésekkel keresztyén összejövetelekről, programokról, és néhány szóban indokold, hogy miért ajánlod.
·        Instagram vagy flickr? Használd a kreatív képességeid! Tölts fel képeket Isten csodálatos alkotásairól a természetben, barátaidról,keresztyén történésekről, mindezt igeverssel, egy idézettel a lelkipásztorodtól,az elmúlt igei tanításokból, és saját gondolataid is bátoríthatnak.
·        Írj és frissíts wikipédia cikket keresztyén tanítóidról,lelkipásztorról, a helyi gyülekezeted munkájáról…(Ellenőrizd másokat is megkérdezve,hogy hiteles legyen és megbízható forrásból mindaz, amit írsz.)
·        Írj véleményt a keresztyén könyvekről, filmekről a könyvesboltok weboldalain. Amikor egy könyv több jó ajánlást kap, több emberkedvet kap elolvasni. Iratmisszió ez csak másképpen.

·        Jelentkezz be, ha keresztyén összejöveteleken veszel részt, konferencián, istentiszteleten.Oszlatja a lelki sötétséget.

·         Használd a google térképet is arra, hogy a visszajelzéseddel, ajánlásoddal kedvet kapjanak mások is az illető hely iránt.
·        Támogasd a missziós társaságokat, akik interneten keresztül is szolgálnak.
·         Használd a #hashtag # -et arra, hogy konferenciát, eseményeket stb. nagyobb hatékonysággal hirdess.
·        Az internet tele van fórummal, bloggal, facebook csoportokkal,ahol néhány szó is sokat ér megjegyzésként. HA AZ ÉPÍTŐ ÉS SZERETETTELJES!
·        Ne fukarkodj az építő  megjegyzéssel, hasznos odaillő források megosztásával a blogok, youtube videók, twitter, google stb. lehetőségeinél.
·         Jelentkezz önkéntes munkásnak keresztyén weboldalak,FB oldalak fenntartásában, kezelésében.
·         Készíts saját weboldalt, indíts blogot, ami nem muszáj a hitről szóljon, de lehet egy keresztyén ember hobbiköréből kiindulva bizonyságtétel. (horgászat,gasztronómia, sportok stb.)
·         Hozz létre eseményt, hogy meghívasd barátaid egy-egy különleges eseményre.

forrás: http://sharethegospel.net/ 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL