Oldalak

2016. június 7., kedd

Az ÉLET titka nekem...

Az ÉLET titka nekem:
Életcél – mindenki céllal született a földre. Akár hiszi, akár nem, Isten tervében van az, hogy életet adott neked! Minél többet tiltakozol ellene, vagy kételkedsz a hatalmas Istenben, annál később jössz rá a titokra, s annál kevesebb időd lesz értelmesen és áldottan élni ezen a földön, még ha az örökkévalóságra kegyelemből el is készülnél… (ha megérthetnénk s felfoghatnánk ezt csupán értelemmel, nem lennénk emberek….hit kell, amit mindenkinek megad Isten, Jézuson keresztül, ha vágyik rá).
Ha visszatalálsz Istenhez, azt is megérted, miért is születtél. Az Életcél, ha kapcsolatról szól (Istennel és szeretteinkkel, sőt mindenkivel, akit önzetlenül szerethetünk), csodálatos!  Ilyen életcéllal élni azt a 70-80 esztendőt vagy annál kevesebbet is érdemes, mert nem évszámokban, hanem teljességben mérjük azt! Ugyanakkor nem feledni, hogy az igazi Élet nem rólunk szól... s mégis akkor találjuk meg önmagunkat is!
Leld örömöd a mindennapokban – sokan pénzre hajtanak, amikor karriert választanak. Valóban, nagy szerepet játszik az életben, hogy el tudjuk-e látni a ránk bízottakat, DE ha a munkánkat nem tudjuk megválasztani, akkor is végezhetjük élvezettel, örömmel. Sokszor nem csak képességünkön, hanem a hozzáállásunkon múlik az életöröm, illetve azon, hogy honnan, Kiből táplálkozik naponta a lelkünk… Az öröm önfeledt nevetést is jelent. Mindennap megengedhető! J
Elfogadni önmagunkat Isten kezéből, nagy érték. Megelégedni azzal, akiket, amit kaptunk az igazi gazdagságot jelenti, mert ez a megelégedés. A jellem több a képességnél- hallom és látom itthon sokszor. Isten formálhat-e téged képmására? Ha igen, ez elég, tökéletes vagy szemében és az is leszel!
Tenni és Lenni – a nagy egyensúly, az Életritmusunk megkeresése, az is munka! Érdemes rá odafigyelni, mert ettől függ szeretteink jóléte is. Van, hogy mint a gyertya, két végen meggyújtva is szárnyalni tudunk, ha olyan körülményeink vannak, s Isten ezt kéri tőlünk, s van, hogy pihennünk kell akkor is, ha mindenki más hajt és minket is hajtana. Meg kellett tanulnom nőként és édesanyaként is egyedül Isten előtt felelni elsősorban azért, amit tőle kaptam. Neki kell elszámolnom, s nem mondhatom, hogy de Uram, XY még ennyit se, vagy Y sokkal többet… Saját életritmusunkra rátalálni és azt egyensúlyban tartani, felülről jövő bölcsesség! Hála, hogy férjem is sokat segít ebben nekem („Ő a józanságom” J ), s a gyermekeim is. Mikor kicsik voltak azért, mert egészséges korlátokat állítottak, most, hogy nagyobbak, tudatosan is. Nem utolsó sorban, az évek múlásával egyre jobban tapasztalom, amit fiatalabb korban elhittem nagy teherbírású elődeimnek, hogy az egészségre vigyázni, amennyire tőlünk függ, az étkezési és fizikai mozgási szokásokkal lehet leginkább. Egyszerűen nekem ez azt jelenti, hogy heti rendszerességgel tesztelem a testem futással vagy egyéb mozgásformával, hogy mennyire terhelhető. Ez aztán inkább energiát ad. A diéta pedig egyszerű: a fehér cukrot (kivéve a fruktózt és laktózt) és fehér lisztet kerülöm. Persze, akik ismernek, tudják, hogy mennyire szeretem a finomat. Régebben egy kis plusz mozgással megengedtem bármit, ma már azt mondom, ha kérdezik, hogy nem-e kívánom az „egészségtelen finomságot”, hogy: dehogynem, de sokkal jobban kívánom egy ideje az egészséget. J

Hát ez a földi ÉLET nekem! Nagy a mérce, de nem adom, nem adjuk lejjebb, hisz a mérce nem tőlem, s nem is elérhetetlen Krisztussal. Minden nap új nap! Ma is az. Itt az ideje a pálfordulatnak is, ha kell!
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL