Oldalak

2016. május 6., péntek

Lehet-e ennél jobb a házasságom?

Ha feleségként jól állok hozzá, mindenképpen… :)7 lépés, amit én is lépegetek 21 éve.
(vázlat)

1. Kommunikáció. Tanulom, hogy minél többet beszélgessünk múltról és jövőről, ne csak a jelenről.
2. Nyitottság mások fele. A barátok jó, ha megmaradnak mindkét félnek a házasság után is. Ugyanakkor nem csak közös barátaink kell legyenek. Ez is tisztelet egymás iránt. Az egészséges jó kapcsolatok a nők között, melyek nem pletykára, hanem épülésre szolgálnak, jobbá teszik a házasságokat is. Amelyik kapcsolat nem ilyen hatással van, nagy kérdést tehet fel.... 
3. Tisztelet a férj családja és szerettei iránt. Az elfogadása azoknak, akiket a férjem szeret, akiknek köszönheti a múltját, életét: igazi szeretet. Befogadni őket a szívünkbe ennél is több.
4. Partner - Nem csak szerető, segítőtárs, hanem mindenben partner, barát. A szeretetnyelvek felfedezése, a kommunikációs ismeretek sokat lendítettek ezen a területen.
5. Egészséges függetlenség - Tanulom, hogy bármennyire is romantikus és "férjrajongó" vagyok, ne legyek függő rossz értelemben a családomtól, csakis Istentől. (Mikor megismert a férj, lehet talpraesett független nőként ismert meg. Miközben valóban NAGY szüksége van a férjre a feleségnek, megmaradhat egy nő személyiségében is épnek, és ereje csak növekedhet a házassággal. Ez csakis akkor lehetséges, ha Istentől nyeri erejét és szabadságát!)
 6. A férj tekintélyének, védelmének elfogadása és tisztelete. Nem mindenki úgy éli meg a tekintélyt, hogy "asztalra csap", bátran és gyorsan vállalja mindenben a felelősséget, illetve kezdetektől a család papja is. De ott van a kemény munka, a jellem, ami szintén tekintélyt ad. Tiszteljük azt, aki mellé Isten segítőtársként adott. Engedelmesség, mint igazodás. Merjünk szembe menni az árral, a világgal.

7. Imádság, kiegyensúlyozottság - A legtöbb, ami egy férfinek adható, az ha egy imádkozó nő áll mögötte. Legyünk imaharcosok! 


 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL