Oldalak

2016. március 19., szombat

HÚSVÉTI CSALÁDI KALENDÁRIUM 7.NAP
A gyermekek nagyon drágák: minden pillanatot intenzíven szeretnek megélni. Amikor beülünk az autóba egy hosszabb útra, alig indulunk el, valaki biztos megkérdi: „Még sok van hátra?” „Ott vagyunk már?”
Biztos a magok elvetése óta minden nap többször is megkérdeztétek: A magok kibújtak-e már? Mikor bújnak ki? Mikor történik már valami? Biztos naponta többször is megöntöztétek, hogy legyen elegendő táplálékuk, és kicsírázzanak. A magok nem egyik pillanatról a másikra nőnek növénnyé.
Először magukba szívják a nedvességet. Legyünk mi is ilyen nyitott csatornák arra, amit az Ige mond nekünk. Itt olvassuk fel a Luk 23,50-56 szakaszt a halál és feltámadás közötti időről.
Aztán a nedvesség kicsíráztatja. Nyugodtan mondjuk el, milyen gondolatokat indít el bennünk ez az ige. Mit gondolunk Józsefről és arról, amit vállalt? Mit gondolunk az asszonyokról?
Utána elkezd növekedni a zöldülő szár. Hogyan látszik rajtunk az, ha Jézustól tanultunk valamit? Tudunk-e szolgálni ma a gyülekezetben valamivel? Mit tudunk láthatóvá tenni az Isten munkájából bennünk? Nem mindenki egyformán látható, mint ahogy a növények is sokfélék és sokféleképpen lesznek láthatóvá.
A türelem, amivel várjuk, hogy a mag kikeljen, kifizetődik, hiszen ha ma este megnézzük, biztos, hogy látjuk már jeleit a kifele törő kis csíráknak. Ezekhez viszont idő kell. Egy kisbabának is kilenc hónapra van szüksége, hogy mindene kifejlődjön, amire szüksége van az élethez. Ha korábban születik, valamelyik szerve veszélyben van, mert nem elég érett.
A tanítványoknak és az asszonyoknak sem lehetett könnyű várni. Bizonytalanságot éreztek, nem tudták, hogyan tovább, hiszen Az, Aki addig vezette őket, hirtelen nincs velük. Meghalt. Csak a teste maradt, az asszonyok igyekeztek a testet gondozni. Mi már tudjuk, hogy ez csak egy rövid átmenet volt a Győzelem felé, mint a filmekben, amikor a győzelem előtt egy kis időre földre esik a főhős.
A szülőnek:
Hogyan töltjük el az időt, amikor az Isten válaszára várunk? Türelmetlenek vagyunk? Most azonnal akarjuk tudni, hogyan tovább?
Az idő értékes. Hogyan töltjük el? Az az idő is értékes, amikor épp nem vagyunk tevékenyek, épp csendben vagyunk. Nagyon értékes. „Légy csendben és várj az Úrra, valamit mondani akar neked!” Ha csendben vagyok, több eséllyel hallom, látom meg a vezetést.  Mi az Úr üzenete számomra ebben a húsvétváróban?

Háztartási szervező:
Ma nem takarítunk, nem sütünk. Istentiszteleten is legyünk készek szolgálni a közös énekekben együtt részt venni, imádkozni.

 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL