Oldalak

2016. március 22., kedd

HÚSVÉTI CSALÁDI KALENDÁRIUM 9.NAP

HÚSVÉTI VERSENYFUTÁS

Ma futhatunk versenyt a gyerekekkel. Ki ér előbb célhoz?
János evangéliuma 20.részéből olvassunk fel nekik (1-9 vers). Ez a rész tartalmazza a tegnapi történetet Máriával, de szó van Péterről és a másik tanítványról, akik meghallva a hírt, hogy üres a sír, versenyt futottak a sírig. Érdekes tudni, hogy az a "másik tanítvány" János volt, aki ezt a történetet is leírta, ezért elég alázatos volt, hogy ne  említse magát név szerint, viszont volt olyan versenyszellem benne, hogy azt megjegyezze, hogy hamarabb odaért a sírhoz, mint Péter. Látjátok? A tanítványok is ugyanolyan gyermekek, fiúk lehettek kisebb korukban is, mint ti. De bennetek van-e ilyen égető érdeklődés Jézus iránt? Nemsokára húsvét. Tényleg várod, hogy hallgasd a tanításokat az Úr Jézusról? Milyen jó, hogy több istentiszteleten is részt vehetünk egymásután az ünnepen. Vigyázz, el ne késs, ha nem is futsz mint Péter és János, de el ne késs! Segíts szüleidnek, hogy mindig idejében elkészülhessetek.
Feladatunk ma előkészíteni az ünnepi ruhát, segítsenek a gyerekek takarítani, sütni is ma. Készítsék elő a Bibliájukat, táskájukat az Ünnepre, ismételjék az ünnepi (ige)verseket. Akár versenyszerűen is.
Nézzük meg a sírkertet, kicsit rendezzük el, akár ibolyát is helyezhetünk a sír elé (földestől). A KÖVET ELVEHETJÜK, HOGY LÁSSÁK A GYEREKEK, HOGY A SÍR ÜRES. De helyezzük vissza, hisz még addig lesz nagypénteki istentiszteletünk is. Húsvét vasárnapjának reggelén "hengerítsük el" a követ véglegesen.

A SZÜLŐNEK:
Milyen igyekezet van bennünk, ha a húsvétra gondolunk? Készülünk-e igazi első szeretet tüzével, várakozással? Jézus él. Ő az ünnepen is üzenni fog, beszélni fog hozzánk. Kérjük hogy ez a hozzáállás csak fokozódjon bennünk, hogy akár elsőnek vagy másodiknak érve az Isten házába az ünnepeken, ezzel is kifejezhessük igyekezetünket és szeretetünket az Úr iránt. Amennyiben közömbösség van a szívünkben, nézzünk szembe vele, ismerjük el, s kérjük, hogy az Úr újítson meg. Ne legyen egy meddő vagy olyan ünnepünk, amelyet nem tudunk megélni és igazán ünnepelni.
Ezt az ünnepi tervezőt még mindig nem késő átolvasni.


HÁZTARTÁSI SZERVEZŐ
-vasalni, előkészíteni a család ünnepi ruháit. Ez se késleltessen majd az ünnepi reggeleken minket.
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL