Oldalak

2016. március 18., péntek

HÚSVÉTI CSALÁDI KALENDÁRIUM 6.NAP

 Máté 26-27 rész.
Olvassuk fel a gyermekbibliából a nagypénteki történetet.
Egyszerűen adjunk lehetőséget arra, hogy sajat szavaikkal imádkozzanak a gyerekek is. Köszönjük meg Jézus szeretetét, azt hogy értünk is szenvedett és meghalt, bár ő tiszta volt. Kérjük azt, hogy ő adjon nekünk is szeretetet, bátorságot a szívünkbe, ha szenvedni kell Jézusért.
Édesapával készíthetnek három kisebb keresztet (faágból) s helyezzük őket a sírkert mögött a "domb" tetejére.

A szülőnek
 Sokszor kérdés nekem, hogy gyermekeim hitbeli nevelése hol tart. Értik, érzik, mi van a kicsi lelkükben? Aztán Isten ad pillanatokat, amikor érezteti, hogy csak így tovább. Nyitja Ő a gyermekem szívét.
„Anya, beszélgetnünk kell.”- mondja a lányom. Alkalmazkodtam hozzá, hogy nem mindent egyből mond, hanem sokszor órák telnek el egy-egy történés óta, és aztán igényli a beszélgetést. Más, mint én.  Elvonulunk, sírni kezd. Megbántották, olyasmivel vádolták, ami igazságtalan. Fáj neki. Nem nagy dolog önmagában, a dátumos tábla keveredett össze, és megszidták a társai. Látom én, hogy inkább arról van szó, hogy kicsit több figyelem volt a lányomon az osztályban mostanában, nagyon ügyesen és szorgalmasan tanul, aztán ez okozza a feszültséget. Ez egy bizonyos szintig természetes, számítottam is rá.
Fohászkodom magamban, Uram segíts, hogy bölcsen szóljak, segítsek neki.
Szeretni kell. Szeretni kell a gyermekeket és időt hagyni, hogy megszokják az új helyzetet. "Próbáld őket is megérteni." "De hát, nagyon igazságtalanul bántak velem." "Kislányom, te más vagy, ezt fel kell vállalni. Ha az Úr Jézust a szívedbe hívtad, és úgy tudom, hogy nagymamával imádkoztál ezért, ha őt szereted, akkor ennek ez is a következménye. Csúfolni fognak. Lehet, nem konkrétan említik, de ezt a másságot hordozod. Ügyes kislány is vagy, adj időt, hogy megismerjenek."
"De nagyon igazságtalanok voltak velem." Tudom, mit érzel. Megértem. Az Úr Jézussal is igazságtalanok voltak, neki is fájt, mégis szeretett. Nekünk is ez a mérce.
Nekünk is ezt kell tenni. De én ezt nem tudom tenni, túl nehéz.  Imádkozzunk érte!"
Imádkozunk, felszabadul és megnyugszik. Azért még odasúgom neki, hogy legyen bátor is a szeretet mellett.

Háztartási szervező: a konyha takarítása következik.

 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL