Oldalak

2016. március 16., szerda

HÚSVÉTI CSALÁDI KALENDÁRIUM 4. nap

Ha sétálni megyünk a családi áhítat előtt, gyűjtsünk annyi kövecskét (egy nagyobbat is a sír szájára), ahányan vagyunk a családban (tatára és mamára is gondoljunk J ).
A Jézus követésében akadályok vannak.
Igehely: Márk 16: 1-13
Mielőtt felolvassuk hangosan a történetet, beszéljünk általánosan a húsvéti eseményekről (Jézus elárulásra, halála, feltámadása, mint főbb pontok). Mondjuk el, hogy most azonnal a húsvéti történet csattanóját mondjuk el, a húsvét lényegéről fogunk felolvasni. A következő napokban még visszatérünk az előzményekre.
Kérdezzük meg a családot, mi tetszett legjobban a történetből?  Majd adjunk mindenki kezébe egy követ. Nagy akadály lehetett a kő a sír száján. Elválasztott mindenkit Jézustól. Ma is sokakat elválasztanak az Úrtól az akadályok. Még húsvétkor se látják Jézust, csak az akadályokat. Ilyen akadály lehet a szegénység (arra gondolnak, hogy az ünnephez sok pénz, lakoma kell). Más akadály lehet az, hogy a szokásokra figyelnek, meg arra, hogy mások mit gondolnak a húsvétról. Egy másik akadály a kényelem, lustaság. A bűn tehát a legnagyobb akadály. Csokoládé nyuszi, kiscsibe mind szép dolog, hisz a tavasz jöttét hirdeti, de ha valaki csak ennyit lát a húsvétból, az is olyan, mint a kő a sír száján. Nem enged Jézust látni. Mindenki mondjon egy akadályt, ami elválaszthatja őt az Úr Jézustól, s utána tegye a kezében levő követ a sírkertbe. A történet azt mondja, hogy a „kő el volt hengerítve a sír szájáról”. Tegyük a nagy követ is a sír szájára. Mondjuk, hogy majd húsvét napján félretesszük a nagy követ, mert Jézus feltámadt, s ő minden akadályt képes legyőzni. A miénket is. Most imádkozzunk, hogy a felsorolt akadályoktól szabadítson meg, bocsássa meg bűneinket, adjon tiszta szívet.
Szülőknek
Mitől kell mi megszabaduljunk? A kő egyik tulajdonsága, hogy súlyos és lefele húz. Minden ilyen akadályt tegyünk mi is le, hogy ne csak a lakásunk legyen tiszta, hanem elsősorban az Isten temploma, amely bennünk van.
Háztartási szervező:

Hálószoba takarítása. (ágyneműket, függönyt is moshatunk)
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL