Oldalak

2016. március 22., kedd

HÚSVÉTI CSALÁDI KALENDÁRIUM 10. NAP

Jézus él! Ünnepeljünk!  Mk 16,14; Lk 24,36-49


Örömbe öltözötten
Szereted, amikor szülinapodon ünnepi ruhába öltözöl, körülötted forog a világ, család és barátok neked kedveskednek, és olyankor úgy érzed: a szíved is ‘díszbe öltözött’? Sajnos, minden szülinapi ünneplés és nagy öröm elmúlik, és folytatódnak az egyhangú hétköznapok…
Ám létezik egy másik forgatókönyv is; hisz az Úrnak más terve van veled! Mint minden ember szívét, a tiedet is örökre ‘örömbe szeretné öltöztetni’. Ez a húsvét üzenete. Ha behívtad a feltámadt Úr Jézust a szívedbe, egyúttal kezdetét veszi a nagy átváltozás! Addig a szívbeli bűnök, a ‘kövek’, kizárják az igazi örömet. Jézussal együtt az öröm költözik bele: öröm, hogy ő, a Föld és menny Istene, a te pártfogód, barátod, jóakaród; hogy ő az, aki segít neked napjaid minden percében; hogy ő a titkos barát, akihez bármikor, bármivel fordulhatsz, aki megért, aki soha nem csap be! Öröm, hogy soha nem vagy egyedül! Öröm, hogy nem kell cipelned a ‘köveket’, hanem minden egyes ‘kő’ örömre változhat.
Gyerekként, ha csokoládét kaptunk a testvéremmel, ‘testvériesen’ megfeleztük. Jézus nem így adja az örömet, nem egy kimért örömadagból ad egy-egy részt, hanem ő azt szeretné, ha csordultig lenne a szíved örömmel! S ez akkor történik meg, amikor naponta hozzá fordulsz, leteszed a ‘köveket’, beszélsz vele imádságban, olvasod a neked címzett levelét (a Bibliát), vagyis egyre jobban törekszel megismerni őt, és szeretni őt- szívben és gyakorlati módon a körülötted lévők fele! Ilyenkor Istenre mosolyogsz, és Isten visszamosolyog rád!
Sőt, megtapasztalod, hogy ezt az örömet nem tudod a szívedben tartani, mert ‘kicsordul’ belőle. Meg kell osztanod másokkal, beszélned kell Jézusról. S azt fogod tapasztalni, hogy az örömed növekedni fog, és még jobban szeretni fogod a te Megváltódat, legjobb barátodat, aki a szívedben él!
Gyakorlati ‘örömfokozók’ (nemcsak) gyerekeknek:
  • ·         Ha szereted az  írást, kezdj el naplót, amelyben leírod a gondolataid Jézusnak.
  • ·         Másolj a naplódba olyan igeverseket, amelyek megérintik a szívedet. Többször olvasd el ezeket, és tanulj meg egy párat közülük.
  • ·         Készíts egy listát azokról az emberekről, akikért rendszeresen fogsz imádkozni, hogy Jézus öröme legyen az övéké is.
  • ·         Gondolkozz el, hogyan tudnád a gyakorlatban –akár kis, akár nagy gesztusok által kifejezni feléjük ez ünnepen, hogy Jézus szereti őket általad.

SZÜLŐKNEK
Vannak termékeny könnyek. Mikor volt legutóbb, hogy sírtál, de Jézus örömre fordította a sírást, és, a zsoltáros szavaival:  Siralmamat vígságra fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, körülöveztél örömmel Zsolt. 3o, 12.
Gondolkozz el, kinek lenne szüksége, hogy elmond neki: a feltámadt, élő Úr Jézus örömmel tudja elárasztani az ő szívét is? Oszd meg örömed, és több lesz a tied!

HÁZTARTÁSI TERVEZŐ
Egyéb húsvéti dekorációs díszek készítése a gyerekekkel. Írjunk képeslapot örömüzenettel!

NE FELEJTSÜK EL A " húsvéti kertet", A KÉSZ CSALÁDI KALENDÁRIUMUNKAT, AZ ÜNNEPI ASZTALRA TENNI. 
KÍVÁNJUK, HOGY EMLÉKEZTESSEN A HÚSVÉT JELENTŐSÉGÉRE!

A 10 NAPOS kalendáriumhoz az áhitatok megírásában kedves szolgatársaim közül a baba-mama kör szervező-társaim segítettek: Lőrincz Tünde (3. és 7. nap), Máté Imola (5. és 10. nap), Mostis Kinga (6. nap) és Bedő Magdolna (8. nap). Köszönjük szépen, gazdagodtunk általatok. Az Úr adja nektek különleges módon az ő feltámadása erejét ezen az ünnepen!
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL