Oldalak

2015. december 7., hétfő

8. NAP AZ ÖRÖMTELI KARÁCSONYHOZ

lenni


Tudok-e bátorítás, megerősítés lenni ilyenkor is mások számára, vagy magam és otthonom körül forgolódom egész adventben?  "Az együttérzés épít, az önzés lefelé húz." -olvastam.
Az tud mást megvigasztalni, aki már megvigasztalódott. 
Örülj nagyon Sionnak leánya, örvendezz Jeruzsálem leánya! Ímé jön néked a te királyod; igaz és szabadító ő" Zakariás 9:9-11
Bátorítson titeket is ez a dal:

JO ooooooo oY!

tenni

Folytatjuk a lomtalanítást a hálóban. Polcokról, szekrényből nyugodtan rámoljuk ki, ami csak "ott ül", s nem örvendeztet minket s így mást sem. AJÁNDÉKOZZUNK! 

tenni és lenni

Ma reggel ébresszük a családot énekkel, adventi zenével, s lepjük meg őket igazi adventi illattal: szegfűszeg, fahéj és narancs szükséges hozzá. 
Egyszerű fahéjas tekercs (A félkész hajtogatott vajas tésztát este kivesszük a fagyasztóból,  kicsomagoljuk, kiterítjük. Megszórjuk bőven fahéjjal vagy mézeskalács fűszerrel és cukorral, amit egy kis vajjal is kikeverhetünk (5 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg cukor, 2 tk őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszer), mazsolát is szórhatunk rá. Szorosan feltekerjük, ujjnyi vastagságú karikákat szelünk belőle, felfordítva tepsire tesszük, egy tojással megkenjük, kis cukorral megszórjuk a tetejét is. Letakarom fóliával és hideg helyen állni hagyom éjjel. Reggel forró sütőben kisütöm.(15-20 perc, eddig felöltözünk stb.) Friss narancskarikákkal tálaljuk. 
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL