Oldalak

2015. december 3., csütörtök

4. NAP AZ ÖRÖMTELI KARÁCSONYHOZ


Mikor csendességet tartok, a telefonom kikapcsolom. 

Lenni

És örömet találj mindabban a jóban, amelyet ád néked az Úr, a te Istened, és a te házadnépének V Mózes 26:11

Igaz ez az ige is. Sok jót ad nekünk az Úr. De örömet találni benne, az már a mi feladatunk! Ha találni kell, akkor keresni is. Hogyan és hol kereshetünk örömet házunknépével  a karácsonyi ünnepek közeledtével?!
Először is látni kell, érzékelni. Kérjük Istent, hogy vegyen le minden tompaságot rólunk. Hadd lássuk és érzékeljük először is Isten jelenlétében a jót. Utána találjunk örömet családtagjaink, szeretteink szemében, szívében. Most ne a "szálkát" lássuk, hanem az örömet keressük! Ezután készítsünk ma legalább egy 10 pontos listát arról a sok jó dologról, amiben örömet találhatunk az ünnep jöttével (igen, le kell írni a füzetbe! :) :
1. van meleg lakásunk, hangulatot hozhattunk bele
2. nem éhezünk, sőt, ünnepi menüt is írhatunk, a finom ízekért
3. van egészségünk (a lelkünknek elsősorban), hogy készülhetünk egyáltalán az ünnepre: szívvel, kézzel lábbal..
4. ajándékot készíthetek, megtanultam egy picit varrni, megvehettem a hozzávalót.
5. a szép ruháért, új cipőért
6. stb.  (azzal bátoríthatsz engem, hogy lájkolod a bejegyzést, vagy írsz nekem személyesen,  HA leírtad a saját 10 pontodat. ) Köszönöm...

TENNI
Ma is ablakpucolás: az ablakok második harmadát is megtisztítjuk.

TENNI ÉS LENNI

Ma kifejezetten A HÁZUNK NÉPÉRE figyeljünk, hogy az ő szemük is megnyílhasson a sok jó iránt való hálára, ami karácsonykor is a miénk lehet. Karácsonyi közös filmnézést ütemeztem magunknak, de mivel más családi programunk jött össze, kihasználjuk útközben a vásárlásra. Bármilyen kis dolgot veszünk is meg, emlékeztetni szeretném magam s családom, hogy örömet találjunk ezekben, mert az Úrtól van minden jó dolog! 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL