Oldalak

2015. december 2., szerda

3. NAP A KARÁCSONYI ÖRÖMHÖZ

Biblia, írószer, jegyzetfüzet (határidőnapló) már vár a ház kedvenc sarkában, ugye? Akkor csak a meleg tea vagy kávé kell melléje. Üljünk le nyugodtan.
LENNI
Imádkozik Istenhez és ő kegyelmébe veszi, hogy az ő színét nézhesse nagy örömmel, és az embernek visszaadja az ő igazságát. Jób 33:26
Imádkozunk, leteszünk mindent, megbocsátunk, részünkről kész a jóindulat, az egység. Örömet szerzünk az Úrnak vele, de mi egy pillanatig elveszítjük az Előtte kapott örömet. Hát mi lesz a többiekkel? Akik visszaélnek feltétel nélküli szeretetünkkel, gyengeségnek tekintik, hogy nem kérjük az igazunkat, sőt minden tartozást elengedtünk. Néha úgy tűnik, vétkesek vagyunk, mert hallgatunk, mert nem sajnáltatjuk magunkat, nem beszélünk.  Pedig, hogy fáj... Az igazi, feltétel nélküli szeretet néha nagyon fáj. Jézus megváltó szeretete került a legnagyobb fájdalomba. Ártatlanul bűnhődött értünk. Ő érti ezt nagyon jól. Ne félj. Hosszútávon Ő bizonyít az Igazság mellett, s azok mellett, akik ezt képviselik. Többször átéltem már. Engedd el az igazad. Ő majd visszaadja. Asztalt terít neked ellenségeid szeme láttára. Néha karácsonyi meglepetés az ilyen…de feltétele az Isten előtti öröm.
TENNI
Ma elkezdjük az ablakpucolást, ezen a héten csak ezt tesszük egészen vasárnapig. Én nem szoktam levenni a függönyt, csak majd egyszerre, ha minden ablak tiszta lesz a lakásban, karácsony előtti héten.
Félrehúzom  a függönyt, lemosom az ablakkeretet, szeszes oldattal lefújom az ablaküveget, s mikroszálas kendővel letörlöm, majd újságpapírral hamar szárazra, hogy ne maradjon semmi folt. Tehát, három napra osszuk fel az ablakainkat. Ma egyharmadát tisztítjuk meg.

LENNI ÉS TENNI

Nálunk a ma este ünnep (házassági évforduló), ezért a gyerekeink gyertyafényes vacsorával lepnek meg, azt mondják. Ha nem tennék, akkor is jót tesz az adventi gyertyafényes vacsora. Mindenkinek. Kettesben vagy/és gyerekekkel, s ha egyedül vacsorázunk, akkor annál inkább. J
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL