Oldalak

2015. december 13., vasárnap

14. NAP AZ ÖRÖMTELI KARÁCSONYHOZ

lenni
Öröme van az embernek szája feleletében; és az idejében mondott beszéd, oh mely igen jó!
 Péld 15:23

Van úgy, hogy a számra ütnék, olyan rosszul szóltam. Máskor lelkiismeretfurdalásom is támad egy beszélgetés után, ha úgy érzem nem sikerült felemelni valakit, vagy építeni, mert "csak beszélni és mondani" tudtunk.
Karácsony körül is jó vigyázni szavainkra. Legnagyobb örömünk, ajándékunk lehet a helyén mondott felelet. Ma kaptam egy ilyen levelet. Legjobbkor jött, őszinte szívből. Azért imádkozom, hogy én is ilyen bátorítás lehessek amikor másokkal beszélgetek, karácsonyi jókívánságot adok át vagy írok meg. A legjobb karácsonyi üdvözlet az igevers, különösen azoknak, akik talán csak tőlünk kapnak ilyent. Néhány karácsonyi igevers, amit képeslapon, sms-ben, vagy ajándék mellett is  örömmel "felelhetsz":
Ézsaiás 9:6, Zakariás9:9, Cselekedetek 5:31, Filippi 2:8-10, Ézsaiás 11:1, Máté 1:21, Máté 1:23, Lukács 1:30-31, Lukács 2:10, Lukács 2:11, Lukács 2:14,  Lukács 2:15-16, János 3:16, Róma 15:13, II Kor 9:15, Jakab 1:17.

tenni
A héten sorra vesszük megint a helységeket. Pókháló eltávolítása, szekrények (teteje is) letörlése, csillárok portalanítása.
Ma a nappaliban törölgetünk: pókhálózás, portörlés mindenütt, nedves ruhával is ahol lehet.
 Menüírás az ünnepre, Ünnepi terítéshez abroszok, szalvéták előkészítése, beszerzése.
A kalendáriumban minden hét elején van egy oldal a heti menü tervezésének. A menü előtti héten megírom, majd a mellette levő bevásárlási listára jegyzetelem, amit vásárolnom kell hozzá, vagy egyéb háztartási fogyóárut is. Mielőtt bevásárolni megyek, letépem ezt a csíkot a füzetből, s kész is a bevásárló listám a pénztárcámba. Sokszor ráírom a hátára: tényleg mindent muszáj megvenni?! :)
Általában igen... de nem árt még egyszer átgondolni.

lenni-tenni

Valamikor a nap folyamán egy tea vagy kávé mellett kettesben(!) egy kis lazítás a Kedvessel (ünnepek, vendégek, utazások, szolgálatok átbeszélése, egyeztetése).

 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL