Oldalak

2015. december 1., kedd

1. nap az örömteli karácsonyhoz


Készíts egy csésze forró italt, s szánj erre a bejegyzésre egy kis időt, kérlek.
Megvan? Akkor vedd elő a határidőnaplód, egy Bibliát, meg egy tollat is, és válassz egy kényelmes sarkot magadnak. Akár gyertyát is gyújthatsz. A tavalyi félig elégett karácsonyi is megteszi.
LENNI
Először adj egy kis időt a lelkednek. Keresd ki a Bibliából a következő igeverset:
"Az istentelenek vígassága rövid ideig tartó, és a képmutató öröme egy szempillantásig való." Jób 20:5

"Add vissza nékem a te szabadításodnak örömét, és engedelmesség lelkével támogass engem." Zsoltárok 51:14
Miért ez a két ige?! A következő 23 napon keresztül megjárjuk az öröm útját karácsonyig. Örömteli ünnepet szoktunk kívánni. Hát legyen! Istentől megáldva. Minden nap lesz néhány gondolat az "öröm"igék után. Le is írhatod őket a naplódba (kalendáriumba) a "napi üzenet"-hez, vagy azt a gondolatot is, ami számodra vált személyessé. Utána imában elmondhatod Istennek, amit te gondolsz erről. Az imalista táblázatban (kalendárium), ha feljegyeztél valakiket erre a napra, imádkozhatsz értük ezekkel az igeversekkel is.
A fenti két ige engem arra bátorított, hogy már így a karácsonyi előkészületek elején szabaduljak meg minden tehertől. A szabadulás, szabadság örömével jó készülni... Mentes lenni irigységtől, elvárásoktól (ki hogyan készül a karácsonyra, mit vásárol, mennyi pénze van, milyen adventi kalendáriumot, koszorút készített, mennyire szervezett, mennyire laza, S EZEKHEZ KÉPEST ÉN MILYEN VAGYOK)... Büszkeség, álszerénység, önsajnálat, mind, mind félre! Képmutató örömre, karácsonyra nincs szükségünk! Szabadítson fel téged is az ilyen tiszta örömre az Úr Jézus, akivel tökéletes karácsonyod lehet. Az Ő jelenlétében elégséges az öröm, még ha szükségben is lennénk. Kérjük erre Őt! Most...
TENNI
Mára csak tervezés-szervezés a tennivaló. A határidőnapló részébe feljegyzem az évi tervezőhöz a decemberi fontos eseményeket (istentiszteletek, koncert, gyerekek iskolai-ovis műsorai stb.). A napi tervezőhöz, a "napi üzenet" után felírom egy nappal előtte legalább, hogy másnap milyen teendőim vannak. Este jó látni, hogy néhányat, vagy legtöbbet, esetleg mindet (?) kihúzhattam. Amit nem, az marad máskorra. Talán nem volt olyan fontos, csak sürgős... Ezért is jó startból fontossági sorrendbe számozni a napi teendőket. Akinek van rutin programja, ami a napszakokat illeti (reggel, délután, este) akár házimunkával, vagy gyerekeivel kapcsolatban, sokkal könnyebben megy az ilyesmi. Ha heti rutin programunk is van, akkor a karácsonyi felkészülés nem lesz megerőltető. Ha ezek még nincsenek, sebaj, bepótolható. A "nőnek születtem" kalendárium is segíthet a jövőben megszokni néhány rutint, vagy egyéni módszerrel is rendszerezettebbé válhatunk. De ehhez döntés kell. Ma! :)
LENNI-TENNI
Ma egy kis ünnepi díszt készítünk valakinek, akinek nincs. Örömet adunk. S mivel jobb adni, mint kapni, ez a "lenni és tenni" egyben! :)

Kicsi előretekintő a következő "tenni" napokhoz: Nem szeretem a nagy felfordulást ünnepek előtt, de mégis végigtakarítom a házat. Én nem igazán  zónázni szoktam, hanem bizonyos feladatokat osztok fel, s azt az egész házon végig viszem. Például a héten ablak és ajtó mosás lesz, egyik nap egyik helységben, másik nap másikban. Így meg se kottyan talán...csak maximum egy vagy fél órányit vesz igénybe egy nap a karácsonyi takarítás. Aztán másik héten lomtalanítani fogunk, utána pedig jön egy kis törölgetés így meg úgy, s utolsó napokban csak egy porszívózás, felmosás, utolsó simítás lesz.
Tartsatok velem!  Tiszta szívvel, örömmel! 

 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL