Oldalak

2015. szeptember 1., kedd

erős nő a gyengéd feleség

Egy érdekes kérdést intéztek felém a Hargitai Táborban a lányok délutánján, pontosan már nem emlékszem, de valahogyan így hangzott:
Hogyan kezelem azt, hogy nyilvánvaló vezetői ajándékaim mellett mégis "jó feleség" igyekszem lenni?

Nagyon egyszerű a válaszom, talán rövid is lesz, minden teológiai magyarázatba való elmélyülés nélkül:

1. Hiszek abban, hogy Isten minden nőt elhívhat, és személyre szabott egyedi terve van mindenkivel, amellett, hogy elsődleges a családi és otthonteremtő szolgálata (függetlenül családi állapotától, mert pl.lelki anyasággal is lehet ezeket tenni).
2. Hiszek a Bibliának, ami azt írja, hogy a vezetés (inkább szervezés az én esetemben, ha mondhatom egyáltalán) lelki ajándék, sokszor személyiségtől és nemtől is függetlenül. Időszakosan vagy hosszútávon is kaphatja valaki.
3. Hiszem azt, amire édesapám tanított többszöri beszélgetéseinkben, mert ebben is igaza volt: "Lányom, nem vagy buta. Soha ne szégyelld. Légy egyenes. Ha egyszer is talpraesettséged manipulációra használod, különösen férfiakkal szemben, elveszíted okosságod értelmét és nőiességed is lassan elveszted. Maradj ösztönző, őszintén inspiráló. Ha megfogadják vagy éppen elutasítják, már nem a te felelősséged. De te mindig légy őszinte és szelíd (megzabolázott erő). Még akkor is, ha ez félelmetesnek tűnik. Ha megismernek, úgyis rájönnek, hogy erősséged a gyengeségedből, s az Istentől kapott nőiességedből fakad".-ha nem is szó szerint, de ez volt tanítása.
4. Hiszem a Bibliát, s az isteni rendet, hogy az autoritás a férfié. Nem csak a gyülekezetben, hanem otthon is. Tapasztalom is már jó ideje, hogy ez óriási védelem, ezért eszem ágában sincs "uralkodni". Nem éri meg a pillanatokért. Isten ezt így rendelte és kész. Így működik jól és kész. Így vagyok boldog és biztonságban én is nőként és kész! :)

S nem utolsó sorban, Isten adott egy olyan férfit nekem, aki volt olyan "domináns", hogy nem félt a kívülről erősnek látszó lánytól, hanem elém állt, hogy vezessen. Nem fél azóta sem a legjobb barátjának tekinteni, társként, gyengébb erősségeként mindig mellette tudni, hanem együtt harcoljuk meg az egymásra hangolódást az isteni rend szerint. Mert a fenti sorok munkába kerülnek a gyakorlatban! Sok munkába...de élvezzük is gyümölcsét, hiszem ennél még jobban is... S közben ott a félelem a szívemben, mint mindig amikor azt érzi, hogy "áll az ember". Kérem a kegyelmet, hogy el ne essem... Mert mi az, amit nem kaptunk volna? Mindent Tőle. Ezért próbálom mindig hirdetni a megtérés lehetőségét, mert ez a titka mindennek.Férfi és nő viszonyában is ki munkálja ki az alázatot, a megbocsátást, a működő rendet?! Én nem tudnám...

Még ezeket eddig nem fogalmaztam meg, talán most sem sikerült igazán, de mégis, hátha segíthettem. Kérdéseket személyesen most is szívesen fogadok.
Mert a gyakorlat az hosszabb és személyesebb választ kér...

 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL