Oldalak

2015. március 23., hétfő

Intimitás a házasságban


 Intellektuális, társas, érzelmi, lelki intimitásról beszél Gary Chapman, és tapasztaljuk mindannyian mintegy 4 lábú szék stabilitását vagy ingadozó-széteső állapotát a házasságunkban...


Intellektuális: megosztjuk egymással gondolatainkat, tapasztalatainkat, és vágyainkat. Felnézünk egymásra, tiszteljük barátként egymást, nem csak segítőtársként, családfőként (azért, aki a társam, s nem azért csupán, amit nyújt nekem)
Társas: baráti társaságban együtt kapcsolódunk ki (gyülekezeti élet, koncert, kirándulás, stb.)
Érzelmi: megosztjuk egymással érzéseinket, és az élet történéseivel kapcsolatos reakcióinkat (merünk sírni és nevetni egymás előtt és együtt:)
Lelki: beszélgetünk a hitünkről, szokássá válik egymásért és együtt imádkozni, szolgálni is
Fizikai: érintések egész tárházát foglalja magába, a kézfogástól, a simogatástól, az ölelésig, és a szexuális együttlétig.(az igények egyeztetése, egymás rezdüléseire való odafigyelés, az unalom megelőzése)
"Lehet, hogy az intimitás egy-egy szintjén jobban teljesítünk, mint a másikon, de életünk minden területén törekednünk kell egy meghitt kapcsolatra. Aki a kapcsolatában nem figyel a meghittség ápolására, könnyen érezheti magát magányosnak, és elszigeteltnek a házasságában."

"Köztünk szólva" érintjük a fenti négy területet májusban a családi hétvégén (igazából házaspároknak, jegyespároknak, egyedülállóknak szervezve, de ha valaki tudja hozni gyermekét annak sincs akadálya). Természetesen más téma is lesz...
Tarts te is velünk. (igen, most ez itt a "reklám" helye :) jobban mondva szeretettel hívunk és várunk!
Bővebb infó itt:
http://magyarbaptista.com/hu/hir/csaladi-hetvege-a-hargitan-majusban

 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL