Oldalak

2015. január 15., csütörtök

családi társasjátékok

Kérdezte valaki tőlem, milyen társasjátékot szoktunk játszani a gyerekekkel?

Kisebb korban mindegyikkel szerettük a kártyajátékokat, a dominót, az olyan dobókockás játékokat, ahol megtanultak veszíteni is (ne kezeljék sérelemként azt, hogy kidobta egyik a másikat a játékból pl.), megtanulták, illetve folyamatosan tanuljuk :D, hogy nem csak a győzelemért éri meg játszani, küzdeni együtt, de az egészséges versenyszellem az jó!

Szeretjük nagyon a malmozást (ezt Budai nagymamától tanulták meg:), aztán a sakkot, újabban pedig a "Dixit" is bejött. A römit újra nagyon kedveljük, egy hete minden nap kell játszani:). Ezért Emma is "hibás" :P.

Ott van a temérdek készen kapható társasjáték is, de mi például nagyon sokszor játszottuk már az Activity-t is saját módra, házi készítéssel, mert pontosan nem volt nálunk a játék egy-egy nyaraláson, szilveszterkor...
Találtam néhány jó ötletet itt és itt is házi készítésű családi játékokhoz.
A lényeg nem a játékok nevességében, népszerűségében van, hanem annál több kell hozzá: sok és még egy kicsi kedv hozzá, és igény a gondolkodást, kapcsolatokat építő fejlesztő játékok iránt. :)

JÖN A TÉLI VAKÁCIÓ...készítsünk el, vegyünk elő, egy-két társasjátékot, amit használni is fogunk, amellett, hogy elmegyünk egyet szánkózni vagy korcsolyázni!

Már csak két hét... :)


(a fenti kép nem most, hanem ősszel készült Máté focis napján :)))


 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL