Oldalak

2014. december 11., csütörtök

az unhatatlan vagy agyoncsépelt Mikulás meg Télapó

csak néhány gondolatjellel éri meg nekem írnom róla:
- Mikulás és Télapó között igenis különbség van, bár összemosódtak az idők folyamán, köszönet a nyugati materiális áramlatnak és a kommunizmusnak is!
-mindkettő lehet céltévesztés
-a lényeg az adventben és a karácsonyi történetben van, ami ma is valóság, a legnagyobb öröm lehet és a legjobb hír a gyerekeknek is.
-fantáziavilágot fosztogatni és gyermekörömet rabolni senkinek sem szabad, de hazudni sem!
-régen is találtunk a cipőnkben december 6-ra egy-két meglepetést, volt karácsonyfánk, s nem lett bálvány, nem vittük a Mikulást az istentiszteleteinkbe. Ne is vigyük, ne is hangsúlyozzuk túl, amit nem kell! (az azért nagy baj még egy keresztyén intézménynél is, ha Mikulás napján megemlékeznek, de a karácsonyi ünnep elmarad, illetve az előző nagyobb a másiknál :( )
- nem kell túllihegni mindent (néha ez is "gerenda-szálka szindróma", meglátjuk a szálkát a karácsonyban, de a gerendát megtűrjük) de érthető a felhívás, ami inkább nyugatról jön, akik a Coca Cola reklámmal és egyéb mesékkel, cicomákkal nagyon elvitték a karácsony ünnepét más irányba, s a hagyományokat is felcserélték. Aki közülünk is így tette, hát térjen vissza a Bibliai karácsonyhoz, a gyerekek örömét pedig tápláljuk helyesen!
Segítsen minket a Jó Isten ebben is!
Áldott Ünnepet az Ünnepelttel: Jézussal!
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL