Oldalak

2014. december 17., szerda

Ajándéktippek gyerekeknek és felnőtteknek

Az első karácsonykor a bölcsek aranyat, tömjént és mirhát ajándékoztak.
Mindegyik ajándék jelképezett nekem valamit az idén, amit én is tovább adok szívesen.

1. Ajándékozzunk Igét! "Mint az aranyalma ezüst tányéron: olyan a helyén mondott Ige"(Példabeszédek könyve 18:13)
Minden ajándék mellett jó, ha van egy meggondolt, kikeresett, megimádkozott igevers. Nagyszerű lehetőség ilyenkor az Élet kenyerét tovább adni egy könyvjelzőn, egy újságon keresztül. Bibliát is adhatunk, legalkalmasabb idő erre karácsony ott ahol még nincs. Egy ideje mi a bölcsőbe karácsonykor kenyeret teszünk bepólyálva a kisded Jézus helyett, emlékeztetve mindenkit arról, hogy már nem a kis Jézust, hanem az Élet kenyerét ünnepeljük. Milyen jó lenne, ha minden családban az ajándékbontást, esti vacsorát megelőzné a közösen felolvasott igerész, a karácsonyi üzenet a Bibliából. Együtt is lehet ilyenkor imádkozni énekelni a családdal... maradandó ajándék ez, mely több a hangulatnál is!
2. Ajándékozzunk Tömjént! „Mert mi valóban olyanok vagyunk, mint a Krisztustól Istenhez felszálló füstölőszer jó illata. Ezt pedig azok is érzik, akik az üdvösség felé haladnak, és azok is, akik el fognak veszni.” 2Korintus 2:15.
 "Ne tömjénezz!.mondjuk a hízelgésre. Milyen jó lenne, ha igazi tömjén, igazi jó illatú, hiteles bátorító szavakat adhatnánk ezen a karácsonyon gyerekeinknek és másoknak is. az általános "Ügyes vagy! Szép vagy! Okos vagy!" kijelentések helyett talán fogalmazhatnánk konkrétabban, úgy hogy:
"Nagyon hálás vagyok, hogy Isten nekünk, a mi családunkba helyezett téged." "Nagyon értékeltem, hogy az idén olyan nagyon igyekeztél a tanulásban", vagy másnak azt, hogy "sokat tettél azért, hogy ilyen szép karácsonyunk lehessen, köszönöm.". "Történt egy s más a közelmúltban, de én úgy is nagyon szeretlek!" "Szeretem, hogy mindig ápolt vagy és ez nem függ a kortól. Ezért vagy mindig szép külsőleg is nekem. Büszke vagyok rád, mások meg "nem számítanak"...."
" Olyan öröm, hogy veled együtt szolgálhatom az Urat, gyermek létedre is kész vagy másokat szolgálni azzal, hogy jelen vagy, hogy szeretsz mindenkit, hogy segítesz, ha kell... Köszönöm."
Folytatható az illatozás:)
3. Ajándékozzunk Mirhát, vagyis jócselekedetet! „Azt tette, ami telt tőle. Előre megkente testemet a temetésre.”Márk ev. 14:8 „A jó illatú kenetet, melyet Mária a Megváltó holttestére szándékozott kenni, az élő alakra önthette." E. W.
A karácsonyi jótékonyság nem merül ki abban, hogy adakozunk, készítünk egy cipősdoboznyi ajándékot az árváknak. Milyen jó, ha gyermekeinket megajándékozzuk a jócselekedet örömével úgy is, hogy rendszeresen imádkozunk valakiért,  karácsonykor meglátogatjuk együtt az illetőt, s viszünk neki a közösségben kapott örömből, amit mi olyan bőven kaptunk. Tudom, hogy az ötlet sokkal több ennél, gondolkozzunk rajta, hogyan szerezhetnénk még örömet együtt a családdal másoknak..

Zárszóként egy kis humor a témában, amit már lehet hallottatok tőlem, többször elmondtam már, ugyanis nálunk történt több, mint 15 éve:
Régebben történt, hogy a fiam rosszalkodott így karácsony táján. Rászóltam, hogy
- Na, hadd el, nem hoz neked az angyal semmit! Huncutul felnézett rám és sokatmondó mosollyal válaszolt:
-Nem baj, majd hoznak akkor a "bölcsek"!

 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL