Oldalak

2014. november 14., péntek

Ünnep-tervező

Csak kérdések szintjén egyelőre, ami hamarosan, de akár ma is, a naptárig, az ütemezésig elvezet...

1. Mi a fontos a Karácsonyban nekünk? Mi az a cél, amit nem szeretnék elfelejteni az ünneppel kapcsolatosan? Ezt hamar le is jegyzem az imatémák közé...
2. Naptárba beírom: mikor készítem el az adventi naptárt, a koszorút, képeslapokat mikor írom, küldöm el az idén, s az egyéb otthonnal kapcsolatos készülődést is beütemezek, mint pl. az ajándékkészítés:
- kinek és mit adnék az idén? (Mikulás, gyerekek, család, barátok, gyülekezet,céladományok stb.)
-ezekből mit tudok megoldani már előre? (készítés, beszerzés)
-mikor fogom becsomagolni? (naptárba beírom, hátha az idén már tényleg egy se marad az utolsó napra :)
- az ajándékozottakat is előkészítem imádsággal (újabb imatémák kiemelése vagy megerősítése az imalistán:)
- mit szeretnék főzni az ünnepen? mit süthetek meg előre? mit készíthetek el előre belőlük? szép lassan beütemezek néhányat belőlük a naptárba is (sürgősség esetére akár töltött káposzta is mehet a fagyasztóba, de a süti-lap, omlós keksz is előtte már pár nappal elkészülhet. fő az egyszerű- nagyszerű az ünnepen is!)
-mit tudok az esetleges ünnepi utazásokról, programokról, vendégekről? beírom a naptárba ezt is...
-hagyományok, amit az idén se szeretnék elmulasztani, esetleg valami új?!
-szépülős teendők, ruházat karbantartása, előkészítése az ünnepre, a sok összejövetelre, amikor nem lesz idő a gyerekeknek ruhát, harisnyát foltozni, kabátot mosni, azon gondolkozni, hogy ki-mit vesz fel stb. (ide tartozik, hogy beírom a naptárba, hogy a sok fehér inget mikorra kell élére készen sorakoztassam az ünnepre (sok lenne utolsó nap az összeset előkészíteni, vagy az ünnepen reggelenként mindig egyet vasalni, ahelyett, hogy nyugodtan készüljek istentiszteletre:)...persze, úgyis marad 1-2 mégis :P
-karácsony előtti takarítás dátuma, amolyan általános
-karácsonyi cuccok összekészítése a polc alá: dísztárgyak, karácsonyi zenés cédé, film,versek, magazin, könyv, minden ami ÜnNEp - hogy egyszerre kiborítsam a megfelelő pillanatban, s egy mozdulattal elárasszon a hangulat:)

MINDEZ AZÉRT, HOGY NE LEGYEK CÉLTÉVESZTŐ AZ ÜNNEPEN...HOGY AZ IGAZÁN FONTOS DOLGOK TÉNYLEG KIPIPÁLÓDHASSANAK, S AMIT NEM SIKERÜLT AZ ÜTEMEZETTEKBŐL VALÓRA VÁLTANI, EGYÁLTALÁN NE ZAVARJON (kit érdekel, hogy nincs minden ablak újra mosva, hogy csak egy fajta sütemény van, hogy a képeslapok elmaradtak, de írhattam néhány lényeges hosszabb levelet, hogy nem tudtam sok ajándékot vásárolni, de akire már rég gondoltunk ruhacsomaggal, most sikerült meglátogatni...)
...hogy a gyerekek és az egész család ARRA figyelhessünk, aki ÁLDOTT ÜNNEPET adhat!

ezt a papírt s a naptárt még párszor előveszem, teszem-veszem...mert biztosan kimaradt egy s más...:D

 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL