Oldalak

2014. október 25., szombat

Játékos motiváció

A Tomorow Clubs konferenciáján (reklám helye :)) egy motivációs rendszerről hallottunk, amelyet a gyerekfoglalkozáson lehet használni. Kicsit módosítottam (bővítettem rajta), s ma bevezettük a Mosolyklubba. De otthon is lehet használni: a gyerekek tanulásért, házi munkákért pontokat (gyöngyöket) gyűjthetnek, amelyeket minden hétvégén beválthatnak édességre, zsebpénzre stb.

A Mosolyklubban a hobbi-tevékenységgel, angol és román nyelv foglalkozásra hozott házi feladatokkal, s nem utolsó sorban az igevers tanulással lehet gyöngyöket szerezni, illetve engedetlenség és tiszteletlenség miatt- bár nincsenek, hála Istennek, ilyen problémák a klubban- a fekete gyönggyel (hamis gyöngy) pontokat lehet veszteni, kivéve a fehér gyöngyöket, ami örökké megmarad:).
A GYÖNGYHALÁSZAT játékunk karácsony tájáig fog tartani, amikor egy nagy vásárt szervezünk, s a gyöngyöket különböző értékrendszerrel beválthatják értékes játékokra, csecsebecsékre. Nagy az izgalom egyelőre! :)

Itthon mi már régóta használjuk a napi programot a gyermekekkel együtt (ezt a szokást még otthonról hoztam örökségként, szüleim tanítottak rá). A programok és iskolai órarend betartásával pontokat lehet szerezni.. Minden hétvégén erre kapnak a gyerekek zsebpénzt vagy édességet stb.

Nekünk ez nagyon bevált, önfegyelemre tanít mindenkit. Nagyobb családban lehetetlennek is látnám egy édesanyának áttekinteni mindenki feladatait az övé mellett, különösen ha polgári foglalkozása is van. Persze, mi szülők is jutalmazzuk magunkat. A férjem a naplójában vezeti a programját, nekem a flyladyhez hasonló kis rendszerem van már évek óta. Nekem is jár  néha jutalomként egy-egy különlegesebb jó kis lazító program a férjemmel vagy a családdal vagy éppen csak önmagamért teszek valamit, s ez feltölt.

A SZOLGÁLAT KÖTELESSÉGÜNK OTTHON, de MÁS EMBEREK FELÉ IS. Csak "haszontalan szolga vagyok. Azt teszem, ami kötelességem. Lukács 17:10 Olyan szolga szeretnék lenni, aki a házhoz tartozónak érzi magát, ezért az elvégzett szolgálatát nem is szolgai minőségben végzi, őt az Ura (Krisztus) és az emberek iránti szeretet és ragaszkodás motiválja a cselekvésében. 
NEKED MILYEN SZOLGÁLATOD VAN AZ OTTHONODON KÍVÜL? 
Jó lenne majd veled együtt hallani: "Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!" 
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL