Oldalak

2014. február 10., hétfő

Részletek egy édesapa leveleiből -2

121. Zsoltár minden verse és
Mint a madárkaki elbujdosott fészkétőlolyan az ember, a ki elbujdosott az ő lakóhelyétőlMint a kenet és jó illat megvídámítja a szívetúgy az ő barátjának édes szavai is, melyek lelke tanácsából valók. Péld.27

Kedves Evódia kislányom!
 Jólesett olvasni leveleidet. Én is firkálok néhány sort (vagy többet) itt a vonaton ((Nagyvárad-Brassó Evangélizáció, vezetőségi gyűlés).
Persze, itt a vonat nagyon ráz és szépírásról szó sem lehet. Nem úgy megy itt a vonat, mint Svájcban. Ott még rajzolni vagy festeni is lehetne, de itt csak nagy vigyázva sikerül, hogy a vonatrázás és kanyarodás ellenére kanyarítsam a betűket.
Na de hát nem élhetünk Svájcban, s nekünk nem is kell. Ott nagyon szép egy rövid ideig, és persze jó is. De hogy meg ne ártson (jóból is megárt a sok) hazajöttünk elég hamar. Itthon mindent rendbe találtunk. A Jó Isten utunkban és távollétünkben vigyázott ránk és szeretteinkre. Eunika (Manci nénéd leánykája) volt a gyerekekkel. Pont arra a napra sikerült tervezniük a takarítást Napsugárral, amikor megérkeztünk. A tömbházban laktak a hideg miatt, hogy ők ne kelljen fűtsenek, míg nem vagyunk itthon, mert a fűtés elég nehézkes még mindig a kémények miatt. De csak akartak ők takarítani. Édesanyád reggelig takarított volna, ha nem szólok rá éjfél előtt kevéssel, hogy feküdjön most már le. Ő lefeküdt, én meg elmentem a Szövetségi irodához éjnek idején. Ott meg a központi fűtés javítása miatti felfordulás csillapította le az én felbuzdulásomat.Alvásról szó sem lehetett.... De ezek a "szép napok" már elmúltak és most már meleg van a lakásban is. Ez egy nagyszerű dolog, hol itt vagyunk hol ott. Tehát nem unjuk meg egy helyben. Illetve még nem untuk meg a költözködést. És ez azt jelenti ugyebár illetve LEJENTI KICSI CSÜRKÉM, hogy fiatalok vagyunk, Mármint én és édesanyád, ahogy te kijavítottad Zilahon.
Na de tőled se telt még el nagyon az idő. Hisz csak most mentél el itthonról. (Nagyon ráz a vonat)
...
Gondolom, a fejed öregbült egy kicsit a tudománytól, de a figurád még most is kislányos. (Eddig az irka-firka. Áll a vonat most egy jó ideig.)
............................
-A gyülekezetben sok a munka és érdemes dolgozni
-A családlátogatás nagyon fontos
-Evangelizálni éppen, hogy sürgős
-A fiatalokkal mindig szerettem énekelni és imádkozni
-A külmisszióért is felelősséget érzek
-Új munkásképzés feladatként foglalkoztat engem is
-Gyermekeimet szeretném látni a teológiai tanulmány után a munka terhe alatt
Ó, bárcsak lennétek égő szívű harcosai az Úrnak a lélekmentés munkájában! Szeretnék még veled is missziózni, úgy, mint óvodás korodban is. Persze, már érett keresztyénként. És a fiúkat, akiket az Úr elhívott, és olyan nagy lehetőséget kaptak a felkészülésre, szintén ott szeretném látni a Krisztus jó vitézei között. Nem szeretném, hogy hiába foglalják a helyet.
Ó, URAM HALLGASS MEG! Köszönöm, hogy elhívtál minket szülőket és gyermekeinket is a lelki munkába. ÖRVENDEK ÉS SZENVEDEK EGYSZERRE. Bárcsak méltó lennék és lennétek az elhíváshoz mindvégig.
.......................
Amikor csak időd van írásra és pénzed bélyegre, írjál. A következő levelet írhatod angolul is.
Sok szeretettel gondolunk rád és Kingára. Zsófit is köszöntjük. Imádkozunk érted!
Áldott ünnepet!
A család nevében:
Édesapád
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL