Oldalak

2013. november 30., szombat

Adventi naptár góbé módra:)

Ez úgy kezdődött, hogy már egy éve gyűjtöm a teás kartondobozokat, hogy majd, ha 25 lesz belőlük, akkor itt lesz advent, és egy nagy családnak kell egy akkora ablak, mint egy teás doboz, ha a hagyományunkhoz híven mindenkinek kerül bele egy szem cukorka vagy rágógumi és egy imatéma, igevers, idézet, versike stb..(sajnos, a tüzelés elkezdésével, valamelyik férfi azt hitte, hogy azt tűzgyújtónak gyűjtögetjük ilyen szorgalmasan...s szinte az egészet elvesztettük. sebaj, így hát egész télire előre megvettük a teát, mert keletje az szokott lenni...:)


 Az idén azzal módosítottunk rajta, hogy a gyerekek is írhattak bele idézetet, vers-részletet. Így lesz az ablakokba idézet a Victor H."A Nyomorultak" c. könyvből ( az egyik gyerekünk éppen most olvassa, s odáig van érte), de olyant is láttam, hogy a kicsi ilyent írt: "szeressük egymást ma nagyon!":)) Ezeket az ablakokat suliba induláskor, a reggelizés körül, a közös igeolvasás után fogjuk kinyitni.
MÁR ÉN IS VÁROM. MINT A GYEREKEK! Hisz most nekünk szülőknek is lesz meglepetés benne!
ÁLDOTT ADVENTET KÍVÁNOK! AZ ÚR KÖZEL!

Az ötletet (mindenestől) szabadon tovább lehet vinni, hisz én is láttam valahol nagyon régen...Bárcsak otthonainkban ott lenne a lényeg a várakozásban...!


 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL