Oldalak

2011. december 8., csütörtök

félretéve a sürgés-forgást

Őszintén? Nem szeretem félretenni. Karácsony előtt is szeretném, ha minden sugározná, hogy szeretem a szépet, a harmóniát, a család melegét: egy új bibliatanulmány az ünnepre hangolva, mézeskalács készítés, képeslapok küldése, adventi naptár, mikulásvirág és díszek itt-ott...
Az idén Isten megengedte, hogy úgy alakuljon, hogy nem sikerült behoznom a sok lemaradást. Néha feszültséget okoz, néha elszomorodom. Ma délután elfogadtam az idei ádventem, és elkezdtem vágyakozni azután, ami lehet. Kértem, hogy Isten töltse be a hiányt, amit én (mi) nem tudok. Imádkozva s átgondolva azt, amit lehet,két-három dolgot nem akarok kihagyni.
1. Mária a jobb részt választotta. Ezért én is szeretnék karácsonykor Jézus lábainál ülni. Előtte is. A gyerekekkel a Szent Lélek 8 gyümölcsét (Galata levél szerinti) fogjuk kihúzni az ádventi zsákból, s aznap azért imádkozunk, hogy megkaphassuk az ünnepre is. Remélem lesz mikor ezt a 8 napot megéljük ilyen módon karácsonyig.
2. A szeretteink fontosak, s ők különösen eszünkbe jutnak ilyenkor.Tehát a képeslap nem maradhat el... Az idén nem lesz kézimunkás. Hát ezt is megértem.:)
3. Ünnep előtt pár nappal megkezdjük a család tagjainak napját. Ahogyan a nyaraláskor is szoktuk. Mindenkinek lesz egy napja. Karácsony estére pedig megérkezünk Jézus napjához, akit az ünnepen minden nap ünnepelni fogunk. A család tagjainak napja abból áll, hogy 7 napon át mindegyik nap valamelyikünk lesz fókuszban. Ha hétfőn Mátéval kezdjük pl. (mert a kicsi nem bírja kivárni, hogy rá kerüljön a sor), aznap neki kedveskedünk. Lessük szeme ragyogásából is óhaját, hogy szerethessük. Egyik kedvenc étele elkészül aznap, kis meglepetésekkel kedveskedünk, a ráeső házimunkában besegítünk aznap neki stb.
Leírtam, s így máris könnyebb nekikezdeni az idei ünnepnek. Hátha másnak is ad ötletet, vagy egy megkönnyebbülő sóhajt a bejegyzésem.
Áldást kívánok, és békés csendes estéket!
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL