Oldalak

2011. május 4., szerda

Kétpólusú ez is, mint a libikóka

Minden férfi az értékesség, a tisztelet utáni vágyával él. Ha bevallja, ha nem.
A feleség az értékességét növelheti a férjének, illetve értékfosztogató is lehet. Természetesen, újból az önzetlen szeretethez jutunk, ami ma felháborító és népszerűtlen tanítás. "Érte élni", "másért élni" mégis az egyik legértelmesebb életcél. És működik!

Csak két pólusú nálam most hirtelen ez az egész. Mintha ellentmondásos lenne, pedig nem az. Ez is csak egyik egyensúly az életben.
1. Istentől függővé válok, ahelyett, hogy emberektől függne a boldogságom. Önállóság ez inkább, nem függetlenség. A férjen csüngő feleség, fojtogató szeretettel szeret, ahol inkább menekülés van vonzódás helyett. Ezzel a "tisztes távolsággal" tisztelem a barátom, a testvérem, a férjem! Minél inkább közel vagyok az Isten szívéhez, annál inkább elégedett vagyok, és adni sem a viszonzásért kívánok. "Mert akinek van, annak még adatik, akinek nincs,még az is elvétetik, amije van."
2. Isten után mégis a férjem szeretem a legjobban. Meghallgatással, áhitattal, teljes énemmel, önzetlenséggel, olyannyira, hogy meg sem akarom őt változtatni. Úgy szeretem, ahogyan van. Pont. Mert az ilyen ember nem rideg, és nem taszít magának való gondolkodásával, inkább felmelegít. Érdekes, hogy ez a szeretet mégis "csak úgy magától" változtat. Rajtam is.

Más szavakkal  ez a libikóka:
Először és sokadjára te tisztelj, de úgy viselkedj, hogy te is tiszteletet kapj.
Először és sokadjára te szeress, de légy olyan, hogy könnyű legyen téged szeretni.
Először és sokadjára te adj, de élj te is befogadóan.
Folytatom a többi gondolatot mosogatás közben...
Hát igen, nem könnyű a libikókán megtartani az egyensúlyt, hogy ne mindig az egyik legyen fent, a másik meg lent.... Ki mondta, hogy könnyű? De azért milyen jó együtt játszani!
És milyen jó az is, hogy amikor elmegy a kedv az egyensúlyozástól, a Kegyelem lódít egyet a hintán, hogy repüljön a magasba a másik is....
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL