Oldalak

2010. augusztus 9., hétfő

feleségnek lenni jó

A kisszékről néztem fel a hatalmas asszonyra. Fiai boldognak mondták, férjét már nem ismertem személyesen. Mikor megigazította kalapját, olyan nőiesen mozdult ez a kívül-belül derék asszony. Nekem adta a brostűjét. Ha véletlenül megszúrom magam egy tűvel, mindig erre emlékezem, hogy egyensúlyban maradjon a nőiesség bennem is. Tőle tanultam, hogy az igazán boldog feleség engedelmes. Akkor nem értettem, azóta tudom, hogy az engedelmesség egy házasságban önzetlen együttműködést jelent. Ez az asszony úgy gondolta, erre már gyerekkoromban készülnöm kell, nem elég a házassággal kezdeni. Igaza volt.

Egy másik plántáló az életemben egy szolgáló házaspár. A férj önzetlenül, mindig tisztán, nagy szeretettel szerette a feleségét. Kérdeztem a feleségtől mit jelent segítőtársnak lenni. A menyegzőnkön nagyon egyszerűen egy nagy szívvel szemléltette a titkot. Segítőtársnak lenni azt jelenti, hogy szereted a férjed szerelemmel, de nem csak őt szereted, hanem férjed családját, szolgatársait, barátait, és mégazokat is szeretettel szolgálod,ha kell, akik őt egyltalán nem kedvelik. Azóta is igazítom a szívem ennek az asszonynak a mindenkit befogadó szívéhez, ahogyan ő is a Krisztuséhoz.

Természetesen, a házasságban, a legtöbbet a társam segít nekem. Neki már fontosabb az én boldogságom a sajátjánál. Tőle hallottam, hogy az őszinteség egy kapcsolatban nagyobb hozomány a talpraesettségnél, hogy akit nagyon szeretnek, annak könnyű engedni. Sőt, az ilyen szeretetre alig várják, hogy válaszolhassanak szeretettel, segítséggel, mielőtt még kérnének valamit. Mert tudják, hogy nem érdemlik, ajándékok egymásnak az Istentől! A tiszteletadásban igyekszem megelőzni őt, de sokszor nem sikerül.
Hálás vagyok más emberekért is, akik eszközök a növekedésemben, mégis az Úrnak adom a dicsőséget mindenért. Ahogyan Pál írja: az egyik plántál, a másik öntöz, de a növekedést (a házasságban is) az Isten adja!

Mindenkinek kívánok Istentől megáldott, a Vele való szoros kapcsolat által őrizett, tartósan nagyon szép házasságot!

 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL