Oldalak

2009. december 27., vasárnap

Az újévi igém

Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.(Péld 4,18)

Nincs naplemente az igazak hitéletében. Van napfelkelte (üjjászületés) és egyre világosabb, egyre szebb út a nap teljes erejéig. Mert Istennel a mélység is magasság. József ha otthon marad, nem lehetett volna ilyen nagy eszköz Isten népe életében. Kellett az idegen nyomorúság, a csalódás, a fájdalom is. De a kútból is látni az eget. Az álomfejtés szolgálatát sem a fáraónál kezdte, hanem a börtönben. Ma nem népszerű a boldogság hirdetése. Jobban tetszik az önsegítő program, ahol úgy vigasztaljuk egymást, hogy nekem sem különb, ne sírj. A tökéletlenségünkkel vigasztaljuk egymást, ahelyett, hogy a gyengeségünkben erős Jézusra mutatnánk. Pedig igaz az, hogy egyre szebb lesz! A Biblia ezt mondja. Ha a gyémánt még csak sárlepte kődarab, attól még gyémánt,és egyre szebb lesz, nem?! Hiszek a karácsonytól a mennyig vezető útban, ami egyre szebb, még ha Gecsemáné, Golgota is van közötte.
Akarod, hogy egyre világosabb, ragyogóbb legyen a jellemed, házasságod, a gyereknevelés, a munkád? Egy titka van, amit József is jól tudott: a HŰSÉG! És ez csak egyre szebb lesz...

BOLDOG ÚJÉVET!
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL