Oldalak

2009. november 16., hétfő

A mi hűségünk

du. A mi hűségünk
A. mint Isten gyermeke
(példaadásban, szerénységben, gyülekezetben való részvételben, Isten országának keresésében, a jó illat terjesztésében),
b.hűséges szolga,
c.hűséges tanító
d. hűséges az egyedüllétben
B. mint társ
C. a családban (anya, nagymama, anyós, rokoni és baráti kapcsolatokról)

B. mint társ : míg a halál el nem választ...
  1. hűséges segítőtárs - Mikor segítettél utoljára úgy a férjednek valamiben, ami nem a te szerepkörödhöz tartozó munka volt?
  2. hűséges barát - A barátnők, ha összeülnek, szeretnek lelkizni, beszélgetni, és közben valamit lehet elvégeznek, de nem muszáj. A férfiak, ha baráti társaságban vannak, nem beszélgetnek elsősorban, hanem tesznek valamit (foci, munka stb.) és lehet közben egy jót is beszélgetnek. Én is megszerettem a halászatot, s az állatokat úgy általában... De akkor is barátnak tekintenek, amikor begépelek valamit diktálás után, vagy egy kéziratot...:) Ilyenkor valahogyan másképpen beszélgetünk. Mint a barátok... Igaz, filmezni nem tudunk együtt. Pedig sok barát ezt könnyebben összehozhatja. Már nem kívánom azt, amit mások tesznek, hanem értékelem a mi barátságunk:) Ez haladás!:)
  3. hűséges feleség - a megcsalás nem egy szerelmi afférben kezdődik, még csak nem is a róla való gondolatokban, hanem bármilyen helyzetben, amikor a férjem helyét felcseréli valami, valaki más a szívemben (munka, gyerekek, barátok, szenvedély bármi...) Abigail a férjét védte, akkor is amikor megillette volna a bűntetés. Dávid előtt nem élt vissza szépségével (pedig tetszett Dávidnak), még az okosságát is férje, a gonosz Nábál megmentésére használta. ("Hű volt a halálig, és koronát kapott." egészített ki Cs.Hajni)
Mózes 2: 18
Zsid 13:4
Efézus 5:22-23

UI. Az A és C pontoknál, melyik alpontról írjam le az ige alapján a gondolatom vagy történetem? szívesen....
 

Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL